Ahoj, cestujeme po Sicílii a jeden hostitel nám zaslal výzvu k proplacení zničení sprchových dveří za 200€. Když jsme přijeli na místo, všimli jsme si, že sprchový kout je v horším stavu (jedny křídla šly těžko zavřít, v druhých byla výplň polovypadlá a byl viditelne zabedbaný), ale nestěžovali jsme si, protože jsme po letech zvyklí, že ne všude je vše perfektní a vždy se něco najde (plus řešit půl dne opravu koutu se nám nechce). Poté nám hostitelka zaslala onu výzvu s tím, že kout je rok starý (určitě :D) a že jsme ho zničili. Tuto výzvu jsme odmítli a hostitelka zapojila Airbnb. Máte někdo podobnou zkušenost, jak se bránit? Teoreticky by onu škodu pokrylo cestovní pojištění, ale nechce se mi z principu někomu cokoliv platit za vylhané obvinění.    .

AirBnB křivé obvinění ze způsobené škody

Založil ve fóru Co se nevešlo

Ahoj, cestujeme po Sicílii a jeden hostitel nám zaslal výzvu k proplacení zničení sprchových dveří za 200€. Když jsme přijeli na místo, všimli jsme si, že sprchový kout je v horším stavu (jedny křídla šly těžko zavřít, v druhých byla výplň polovypadlá a byl viditelne zabedbaný), ale nestěžovali jsme si, protože jsme po letech zvyklí, že ne všude je vše perfektní a vždy se něco najde (plus řešit půl dne opravu koutu se nám nechce). Poté nám hostitelka zaslala onu výzvu s tím, že kout je rok starý (určitě :D) a že jsme ho zničili. Tuto výzvu jsme odmítli a hostitelka zapojila Airbnb. Máte někdo podobnou zkušenost, jak se bránit? Teoreticky by onu škodu pokrylo cestovní pojištění, ale nechce se mi z principu někomu cokoliv platit za vylhané obvinění.

 

0

Bohužel vaše chyba. Tohle je potřeba nahlásit hned při příjezdu, nebo alespoň nafotit.

1 Citovat

Nesmíte být s přítelem tak vášniví. Ty sprchové kouty nejsou zrovna vhodné na šukání.

A když ještě není paní domácí úplně gay friendly ...  

1 Citovat

floodland napsal(a):

Bohužel vaše chyba. Tohle je potřeba nahlásit hned při příjezdu, nebo alespoň nafotit.

Jako nekteri ubytovatele si fakt nevidi ani na spicku nosu. Stalo se mi loni, ze mi dal hodnoceni, ze jsme tam nechali curbes a ze musela uklizecka prijit 2x uklizet🙈, pritom jsme vse uklidili, nadobi umyte atd., zadny bordel, nic. Asi si myslel, ze to rovnou pronajme dal bez uklidu, jen prevlikne postele, nebo nevim. Fakt jsem nechapala…nenapadlo by me nafotit byt, ze je v poradku pri odchodu.

0 Citovat

Já vždy před odchodem pár fotek udělám a pošlu přes oficiální aplikaci zároveň s informací, že check-out proběhl včas.

0 Citovat

Radu nemám, ale díky za sdílení. Přes Airbnb jsem byla jen párkrát a vždycky cajk, tak se ráda dočtu, co všechno se může stát. Dejte prosím vědět, jak to dopadlo

0 Citovat

No po příjezdu se nám hostitelka taky nezdála (ač měla docela dobré hodnocení), byla odměřená, museli jsme ji nahánět s klíčema a po bytě měla rozvěšené cedule s pokutama za netřízení odpadu, 50€ za úklid pokud zanecháme nepořádek atd. Takže jsme před odjezdem docela nadstandartně po sobě uklidili :D (nafotili jak to necháváme) a evidentně z nás zkouší tahat peníze jinak.

 

0 Citovat

To už mi připadá stejné jako s autopůjčovnami.

Při předání a před odjezdem nafotit.

Sledovat reakce pronájemce, hledat něco pod čárou a s hvězdičkou.

Nikdy by mne nenapadlo, že začnu toto dělat při ubytování.

Vždy jsme po sobě uklidili, dokonce na Maltě nám napsal nájemce, že takhle tam ještě neměl uklizeno. 

Holt časy se mění.....

0 Citovat

Judge: Napiš tam podrobný hodnocení, tobě to sice nepomůže, ale jiným to může ušetřit dost problémů. Já bych se třeba u takový osoby neubytoval, kdybych si přečetl takovouhle story.

11 Citovat

Audit napsal(a):

To už mi připadá stejné jako s autopůjčovnami.

Při předání a před odjezdem nafotit.

Sledovat reakce pronájemce, hledat něco pod čárou a s hvězdičkou.

Nikdy by mne nenapadlo, že začnu toto dělat při ubytování.

Vždy jsme po sobě uklidili, dokonce na Maltě nám napsal nájemce, že takhle tam ještě neměl uklizeno. 

Holt časy se mění.....

No teď už jsme poučení, že vše fotit ihned po příjezdu a zase při odjezdu. Ale zase si říkám, že bych nedělal nic jiného (kor když máme více ubytování při cestě autem po 2 nocích). Do dneška jsme nikde neměli za 7 let problém. Zažili jsme, že všude něco mají rozbité - vachrlatý a rozpadlý digestoř, napůl upadlý stojan od lampy, jinému viselo světlo na drátu ze zdi. To by ze mě mohl tahat peníze každý za cokoliv. Holt jsme narazili na nepoctivce. Každopádně sem dám info jak to dopadne, protože platit se mi nic nechce. Je to tvrzení proti tvrzení a taky existuje nějaké právo spotřebitele napříč EU.

0 Citovat

Judge Dredd:

Tohle by ti mohla plnit pojistovna z pojisteni odpovednosti v beznem obcanskem zivote (pokud tam mas i Evropu nebo svet) a taky pojisteni odpovednosti v cestovniho pojisteni.

0 Citovat

Já bych to měl mít nejspíš pokryté i v rámci cestovního pojištění, ale to nechávám jako jednu z posledních možností. Nechce se mi, aby si paní přišla na své takovým chováním.

8 Citovat

Jakým způsobem to má v plánu majitelka potažmo AirBnB z tebe vymoci?

0 Citovat

Kajman77 napsal(a):

Judge: Napiš tam podrobný hodnocení, tobě to sice nepomůže, ale jiným to může ušetřit dost problémů. Já bych se třeba u takový osoby neubytoval, kdybych si přečetl takovouhle story.

 

Rozhodně ano, napsat takové hodnocení.

Zažil jsem u jednoho ubytovatele přes AirBnB, že měl v pokynech pokuty za rozbitý hrnek apod. Tak jsem to napsal do hodnocení. On si pak na mě stěžoval přes zákaznickou linku AirBnB. Poslal jsem jim fotky těch pokynů, kde byly uvedené ty pokuty. Zákaznická linka AirBnB to hodnocení nechala.

0 Citovat

Judge Dredd napsal(a):

Já bych to měl mít nejspíš pokryté i v rámci cestovního pojištění, ale to nechávám jako jednu z posledních možností. Nechce se mi, aby si paní přišla na své takovým chováním.

Vsak jasne. O cestovnim pojisteni jsem psal. Spis pak jen pripadne to resit spis s pojistovnou, kde mas mensi spoluucast. Mam strach, ze tvoje pojistky budou jedina moznost, kdyz ty nemas dukaz a majitelka ma. Tipuji, ze v tomhle pripade ma ubytovatelka velikou sanci si privydelat.. Jako autopujcovny, chartery lodi atd.. A muzeme jen doufat, ze ji to pak karma vrati..

1 Citovat

Jako hostitel jsem právě řešil škodu, kterou mi způsobil host. Škoda ve výši cca 150 EUR. Host škodu odmítnul zaplatit, kliknul jsem že 'chci pomoct od airbnb' a do minuty mi odeslali peníze ze sveho aniž by cokoliv prověřovali.

Takze jako host odmítnout a dál nijak neřešit. 

0 Citovat

Blbý je to jenom v případě, že chce hostitel depozit. To se pak blbě řeší a bohužel host taha za kratší konec.

2 Citovat

Dobrý den, právě jsem se vrátil ze Sicílie a stalo se mi něco velmi podobného.  Můžu se zeptat, kde jste byli ubytovaní? Jak dopadlo řešení ze strany airbnb? 

0 Citovat

Sicílii bych raději nechal plavat. Buďte rád, že jste se vrátil.

0 Citovat

Já bych ještě mírnil optimismus, že to vyřídíte z pojištění odpovědnosti, ať už samostatné nebo z cestovního pojištění. Teoreticky ano, ale ono tuto povahu škod není  jednoduché claimovat ani u nás, natož v Tramtárii.

1 Citovat

Věci svěřené nebo vypůjčené bývají z pojištění odpovědnosti výlukách

0 Citovat

Ubytovani a pronajem neni vypujcena vec.

nicmene i kdyby byla, tak kazda normalni pojistka odpovednosti kryje i skodu na vypujcene veci (ve vylukach pak casto byvaji jen skody na autech, letadlech apod, ktere pak kryje zas jina cast pojistky)

 

 

 

0 Citovat

Stalo se mi něco podobného na bookingu. 

Prodejce na stránkách lhal o úrovni ubytování, přesto měl hodnocení 8.0.(fakt nevím, kteří uchylove mu to dali). 

Záchod s koupelnou měl být na pokoji, ale byl přes chodbu. Prý "your private", ale během půl hodiny na něj šli 3 lidé. (Zámek pouze zevnitř místnosti). 

Povlečení nepřevlečené, akorát na nás 2x ťukala nějaká chudera a jednou přinesla povlečení a jednou jakože čistou deku (postel byla 2x jednoluzko, takže jedna postel pořád špinave povlečení, p oblékali jsme sami). Bylo asi 10 večer, měli jsme vstávat v 5 rano, manželka snese hodně,ale tady plakala a já jsem osobně větší hnus taky neviděl a to jsme zvyklí na ústupky s ohledem na cenu. 

Tak jsem booknul alternativní ubytko a z tohoto jsme normálně utekli. 

Mám Genius 3 , standardně kryji ubytko kartou, tady však naštěstí ne (poprvé). Nebyl, jsem si toho vědom, tak, jsem psal na booking, co se stalo, psal jsem i majiteli a čekal jsem, že mi vrati peníze. 

No naštěstí tam nebyla predautorizace, takže mě to nic nestalo, ale majitel mě proběhl a hned si na mě stezoval. Dám prtsc, ať víte, že v případě průseru se za vás booking nepostaví. 


screenshot-2023-10-13-00-32-20-919-com-whatsapp.jpg
screenshot-2023-10-13-00-31-39-373-com-booking.jpg
screenshot-2023-10-13-00-31-31-309-com-booking.jpg
screenshot-2023-10-13-00-32-14-942-com-whatsapp.jpg

0 Citovat

V prvé řadě. Na Booking se volá. Mají i českou linku. Podpora přes chat bývá nekompetentní.

Za druhé, vždyť i sám majitel přiznal, že pokoj je špinavý. Za půl hodiny asi tak postel ušpinit nestihnete.

Když ubytování není kryto kartou a majiteli jsi ještě neplatil, tak komu dlužíš peníze a jak ti má Booking něco vracet?

0 Citovat

Po pravdě, měl jsem datovou Simku, nevím, za kolik peněz bych volal z Jordánska někam na booking (cz je za 69czk/min.) 

Majitel nepřiznal, že je pokoj špinavý. Řekl, že pokoj jsme uspinili my 😀

Právě to píšu... Že poprvé z cca 30 ubytování se mi stalo, že nebylo kryto kartou. Já jsem v nasrání poslal žádost o vrácení peněz a pak až jsem si všiml, že nebylo kryto kartou, tak jsem to nechal plavat. Ale i tak, Rajesh mi píše, že to mám zaplatit, vůbec neřešil moji stížnost. 

A kdyby to bylo kryto kartou, tak se na mě vykašlou, že jsem nedodržel pravidla a znecistil jsem podle majitele pokoj, tak by mi to strhli. Žádný ohled na můj názor. 

0